Inspirasjon

Peiser utenom det vanlige

By 25/11/2020november 26th, 2020No Comments

En peis som er utenom det vanlige kan skape ekstra personlighet til rommet, og bidra til å gi huset et mer spesielt utrykk.

Foto: Boley.nl
Foto: Boley.nl

Modellen B.black 1 fra det nederlandske selskapet Boley er helt unik. Peisens dør bryter med den tradisjonelle løsningen, i tillegg til at peisen ikke har bakkekontakt. Peisen skaper et røft og industrielt preg til rommet.

Foto: Quento.es

Med et både utradisjonelt design og en utradisjonell plassering får peisen ekstra oppmerksomhet i dette rommet. En fordel ved å plassere peisen her er at varmen enkelt når frem i både under- og overetasje. Denne peisen er fra Focus og heter Mejifocus.

Foto: Thomas Kröger

Den miljøbevisste arkitekten Thomas Kröger har valgt en enkel og minimalistisk stil i dette huset. Nedfelt peis går i ett med gulvet og underbygger den minimalistiske stilen med få fremtredende elementer.

Foto: Thomas Kröger

Her er et annet eksempel på hva arkitekten Thomas Kröger har skapt. Peisen blir et naturlig midtpunkt i dette huset, kalt Landhaus. Huset ligger i utkanten av Berlin.

DOMOFOCUS | Focus
Foto: Focus

Det norske selskapet Focus har blitt en favoritt blant arkitektene og brukes i alt fra minimalistiske, urbane og til rustike hjem. Her kommer flere eksempler.

Focus Fireplaces - Gyrofocus - Central, Suspended, Rotating Fireplace |  Cheminée design, Cheminée en pierre moderne, Modèles de cheminée
Foto: Focus

Modellen heter Gyrofocus.

GYROFOCUS | Focus
Foto: Focus

Dette er også Gyrofokus.

Fireplaces - Gyrofocus Gas from Focus
Foto: archdaily.com

Gyrofocus kan brukes i mange sammenhenger – her mer urbant.