Skip to main content
InspirasjonVed På Døra

3 gode og aktuelle grunner til å ha ved i hus

At mange ønsker andre varmekilder i huset enn vedovn har sine fordeler, men også sine begrensninger. Vi har her samlet 3 gode grunner til å ha fyringsved i hus.

  1. Ustabile strømpriser

Med strømpriser som går opp og ned fra tid til annen kan det være vanskelig å vite hva kostnadene for oppvarming omtrent vil være. Spesielt denne vinteren har strømprisene vært høye, og som følge av dette har det blitt ekstrem etterspørsel av ved! Med ved som oppvarmingskilde vil man ha et mer forutsigbart bilde av vinterens oppvarmingskostnader – og det er sjeldent dumt!

ting man bør ha hjemme i beredskap for en krise
Foto: DSB

2. Beredskap

Fra 1. til 7. november setter Direktoratet for Sikkerhet og Beredskap søkelys på egenberdskap. Her er det fokus på hva alle nordmenn burde ha i hus i tilfelle en eventuell nødssituasjon. Et av punktene på lista er ved-, gass eller parafinovn til oppvarming. Et annet punkt er ved og fyrstikker. Det vil ikke kun være fornuftig med ved i nødsituasjoner. Dersom du skulle være uheldig, og strømmen skulle gå i vinter – vil ved være én av kildene til varme uten strøm.

3. Kos

Hva er vel hyggeligere enn å krype opp i sofaen eller en god stol på vinteren, ved siden av en god og varm peis? Gjerne med en kopp kaffe, en god bok, eller i godt selskap. Varmen fra ovnen får en helt unik følelse, som ikke kan sammenlignes med annen oppvarming!