Skip to main content
Hage & Hjem

August-tips

By 25.08.2021august 27th, 2021No Comments

I dette innlegget vil vi ta for oss hvordan August er for bær, grønnsaker, stauder, planter og blomster. Kveldene begynner å bli mørkere, og temperaturene begynner å bevege seg mot høst.

Bær og grønnsaker

Dersom du har plantet frukttrær i hagen er dette det ideelle tidspunktet til å lage eplemost, saft og syltetøy. Hvis du ikke har utstyret som trengs hjemme, kan du enkelt levere frukten på et lokalt presseri – da har du perfekte vertinne- og julegaver på lager i tillegg!

Grønnsakene må også høstes, og disse kan benyttes i gode gryteretter som fryses ned til en kald vinterdag. Når du høster tomater må du huske å toppe tomatplantene, slik at det ikke vokser nye blomsterklaser. Da får tomatplanten all sin vekstkraft slik at de tomatene som allerede eksisterer for modne.

Har du urter kan disse enkelt tørkes eller fryses for å lagres utover vinteren. En annen mulighet er å røre de inn med olje, for å deretter fryse ned som olje-med-urter-isbiter.

Ice Cube Herbs: How To Freeze Fresh Herbs In Ice Cube Trays
Stauder og busker

Flere av staudene kan stå i full blomst nå – og er på sin beste tid! For å holde buskene friske og fine er det viktig at du klipper bort visne blomster, og husker å gjødsle.

Stauder - Se vårt store utvalg av uteplanter - Hageland
Planting

Sensommeren er det perfekte tidspunkt å plante busker, trær, bær og studer på – så lenge det ikke er tele. Et godt tips er å plante planter som blomstrer ved ulikt tidspunkt – da får du enda mer glede av hagen din. Husk også å vanne godt!

Du kan også plante i potte utover sensommeren. Blomster som georginer, cyclamen, sølvgirlander og oktoberbergknapp er perfekt her.

Cyclamen Care: How To Take Care Of Cyclamen Plants

Blomsterløk settes på høsten, og er vårblomster. Butikkene bugner for tiden av disse, og vi snakker gjerne om påskeliljer, tulipaner og perleblomster. Ta en tur til din nærmeste blomsterbutikk for å planlegge hvordan våren i blomsterbedet skal bli!

Påskelilje – Wikipedia
Bordblomster

En super måte å dekke til fint bord, eller bare ha fin dekorasjon, er å plukke blomster fra hagen og sette på bordet. Miks blader, gress og strå for å fremheve de vakre blomstene. Her kan man også blande inn snittblomster fra butikken dersom man har behov for mer blomster!