Skip to main content
Bjørkeved levering lastebil kart

Det finnes ingenting som er mer koselig enn å fyre i peisen på en kald vinterdag, men kan man gjøre det med god samvittighet? Svaret er ja, og det beste valget du kan ta er å velge norsk, kortreist ved fra sertifiserte leverandører som Ved På Døra.

Mindre enn 10% av veden som selges i norske butikker kommer fra Norge. Store deler av veden i norske hjem er altså importert fra Øst-Europa, noe som fører til økt forurensning fra store lastebiler. Ved På Døra leverer derfor nesten utelukkende norsk, kortreist ved fra Østlandet, og har ved på lager hele vinteren.

Miljøkravene som gjelder for faste brensler og opptenningsprodukter er strenge, og inkluderer krav om at produktene skal være laget av fornybart materiale og at råvarene skal stamme fra bærekraftig produksjon sertifisert med FSC eller PEFC. I tillegg er treslag som kan stamme fra regnskog forbudt. Strenge kvalitetskrav bidrar til en effektiv forbrenning uten utslipp av mange potensielt helseskadelige stoffer, og lab-test av effektiv forbrenning sikrer at kvaliteten på veden er høy.

Å velge norsk, kortreist ved fra sertifiserte leverandører som Ved På Døra er det beste valget når det kommer til å fyre i peisen med god samvittighet. Når veden kommer fra bærekraftig skogbruk og produsentene følger strenge miljøkrav bidrar det til å redusere utslipp, samtidig som du kan nyte en varm og hyggelig atmosfære i hjemmet ditt.

Kilde: https://svanemerket.no/