Skip to main content
Hage & Hjem

Hagetips for nybegynneren

By 25.08.2021august 27th, 2021No Comments

Å ha en drømmehage krever et lite stykke arbeid, men det kan være langt i fra en fulltidsjobb. Dersom du har lagt litt innsats i hagen vil det jo være så mye hyggeligere å oppholde seg der. Her kommer de 3 beste hagetipsene for nybegynnere! 

Blomsterbed

Hvem liker vel ikke farger? Et blomsterbed gir deg mulighet til å farge hagen din med stort sett alle farger.

Når du planlegger et blomsterbed er det enkelte ting som er greit å huske på. For det første er det veldig kjekt å benytte blomster som blomstrer på forskjellig tidspunkt i sesongen. På denne måten sikrer du å alltid ha noen fargerike elementer i bedet. For det andre er det lurt å tenke på både plasseringen av blomsterbed og blomstene innad i bedet – begge må plasseres et sted der de får sin fortjente oppmerksomhet. Blomstene i bedet burde dermed plasseres med hensyn til høyde og fargekombinasjoner. Sett små blomster foran høye blomster, og se til at de høye blomstene ikke lager for mye skygge over de små.

Start enkelt

Begynn med de enkleste blomstene og hekkene som enhver kan mestre. Da tar du ikke vann over hodet, og sannsynligheten for at grønne fingre vokser frem er større. Eksempler på dette kan være stauder, tuja, stemorsblomst, petunia og spanske margeritter.

Stemorsblomst
Petunia
Spanske margeritter

Dette er jo til å bli glad av, hæ?

Ha en motivasjon

Å ha en motivasjon gjør alltid et stykke arbeid mer effektivt. Finn ut hva som er din motivasjon med å plante i hagen. Eksempler kan være at du skal ha selskap, har lyst til å skape farge, skape stemning, finne en ny hobby eller vil dyrke grønnsaker. Å snakke med naboer, kolleger eller venner med erfaring kan også virke motiverende. Dersom du har barn i hus vil det å dyrke grønnsaker i hagen ofte være en innertier sommerhobby for både store og små – hva er vel ikke mer motiverende enn å se at de små grønne plantene plutselig blir store solmodne tomater?

Hobby for store og små!
Tomatplante