Skip to main content
Hage & Hjem

Hortensia!

By 25.08.2021august 27th, 2021No Comments

Det er ikke uten grunn at Hortensiaen har blitt en svært populært hageblomst. Har kommer litt tips for å stelle hortensiaen, slik at du får en frisk og frodig blomst!

TIPS #1
Gi blomsten nok lys! Blomsten er svært glad i lys og skader heller ikke av litt direkte sollys! Sørg dermed for at du har Hortensiaen et sted hvor den får nok lys.

TIPS #2
Sørg for jevn fuktighet! Blomsten har hverken godt av for mye eller for lite vann. Dersom den tørker ut blir det vanskelig å få liv igjen i den, og dersom den står lenger enn 30 min i vann er dette heller ikke veldig bra. I tillegg er hortensiaen mest begeistret for lunkent vann. Sørg dermed for tilføring av jevn, lunken fuktighet.

TIPS #3
Ved jevn gjødsling, gjerne annen hver uke, får du en plante som blir enda mer flott og frodig!

TIPS #4
Hortensiaen er helt super å benytte i buketter eller som borddekorasjon. Dersom du skal ta et snitt av hageblomsten, kutt et diagonalt snitt, og se til at det ikke faller noen blader i vannet. Slik vil den beholde seg fin og frisk i hvertfall 1 uke!

FUNFACT
Visste du at Hortensiaen sin farge blir påvirket av jordens surhetsgrad (pH)? En lav pH gir blå eller lilla, mens en høy pH gir rosa og rød!