Skip to main content
Inspirasjon

Hva er verdt å tenke over ved kjøp av ny ovn?

I dette innlegget vil vi ta for oss hva som bør tenkes over ved kjøp av ny ovn, fra et interiør-perspektiv.

  1. Rommets størrelse

Vil det være fint med en stor peis i et trangt rom, eller liten peis i et stort rom? Det er ikke alltid slikt at liten peis krever lite rom – og motsatt. Av og til kan eksempelvis en stor peis være fint i et stort rom. Dette kan bidra til maks varme og peiskos!

Her ser vi at selve peisen ikke er så stor, men at innsatsen gjør at den matcher rommets størrelse.

2. Plassering

Skal peisen benyttes som en romdeler, til mest varme eller til kos? Kanskje en god blanding? Det kan være lurt å tenke over om man ønsker å se gjennom flammene, og videre hvilke funksjoner man vil ha ved de ulike plasseringene i rommet.

3. Farger

Hvem sier at peisen, eller innsatsen må være samme farge som veggen? Ved å bryte med resten av rommet kan du skape et unikt og stilig utrykk. Jotun har for eksempel mange gode guider her.

4. Riktig modell

Å velge riktig modell til ditt hus er viktig både estetisk, men ikke minst med tanke på effekt. For å velge helt riktig modell for ditt hus er det lurt å snakke med en forhandler. Som forberedelse kan du se for deg hvilke modeller du kunne tenke deg – slik at jobben blir noe enklere for forhandleren.

5. Kvalitet over kvantitet

Ja, peis kan være dyrt – men når du først skal kjøpe en peis er det viktig å velge en ordentlig løsning. Snakk med bekjente, søk rundt på instagram, google, blogger osv og se hva folket er mest fornøyd med. Ikke vær redd for å spørre – det er da du får de ærlige meningene!

6. Hvilken stil?

Skal peisen matche husets stil, eller skal du gå for noe som bryter? Selvfølgelig vil en minimalistisk peis passe i et minimalistisk, men hva med å for eksempel prøve en kakkelovn til et moderne norsk hjem? Dette er svært trendy for tiden. På samme måte kan en minimalistisk peis passe fint inn i et mer rustikt hjem. Husk at peisen ofte kan pyntes slik at den passer bedre i akkurat DITT hjem!