Skip to main content
Inspirasjon

Kakkelovn tilbake på moten!

Kakkelovnen har røtter helt tilbake til senmiddelalderen i Tyskland. Ildstedet er lukket, murt opp av tegl og kledd med glaserte keramiske fliser, “kakler”. Kakkelovnen utnytter brenselet svært effektivt fordi røyken sirkulerer i et innebygd kanalsystem. Dette betyr dermed svært effektiv varmeutvinning, og kanskje dette er hvorfor ovnen har kommet på moten igjen?

Vi har funnet flere superfine kakkelovner fra merket Gabrielsen som vi håper kan være til inspirasjon!

Foto: Gabrielsen Kakkelovner
Foto: Gabrielsen Kakkelovner
Foto: Gabrielsen Kakkelovner

Denne stilige kakkelovnen fra Gabrielsen passer utmerket i et moderne hus hvor “gammel” stil møter “ny”. Legg spesielt merke til hvordan ovnen matcher med dør, tak, lister og puter. Gull er også en farge som i løpet av de siste årene har kommet på moten, og denne kakkelovnen vil derfor passe godt til mange norske hjem.

Foto: Gabrielsen kakkelovner

Her ser vi peisen i et annet miljø.

Foto: Gabrielsen Kakkelovner

De hvite finnes også i ulike modeller. Her er det derfor godt mulig å finne en som matcher din stil!

Foto: Gabrielsen Kakkelovner

En litt mer spenstig versjon er disse to modellene; “Studio Rød” og “Studio Hvit”. Er de ikke utrolig kule? Enten du har en fargerik stil i hjemmet ditt, eller en svært ensfarget vil rød være en farge som skaper varme.  Alle ovnene fra dette merket blir produsert for hånd i Svergie og HER er det en video om hvordan det gjøres.