Skip to main content
Hage & Hjem

Kjærringråd for å bli kvitt ugresset

By 25.08.2021august 27th, 2021No Comments

Det finnes mange råd om hvordan man kan bli kvitt ugresset. Dessverre inneholder mange av disse rådene kjemikaler og midler som er ugunstige for naturen rundt. Her vil det bli gjennomgått noen tips som bekjemper ugress ved hjelp av bark, aviser, vann og eddik. Dette er både enkelt og budsjettsmart!

TIPS #1: DEKK MED BARK

Dersom du har ugress kan du dekke dette med bark. Dette gjør at ugresset ikke får nok sollys til å klare seg. Har du et nytt bed bør det legges en duk før barken, og i et etablert bed kan du benytte avispapir!

Bark | Jordbutikken.no

TIPS #2: EDDIKVANN

Bland eddikvann med 1 del eddik (35%) og 2 deler vann. Dersom du har eddik 7% kan denne benyttes uten å fortynnes.

Blandingen kan helles rett over på en sprayflaske, og du kan deretter spraye blandingen direkte på ugresset du vil fjerne. Etter noen timer vil du se at ugresset er skadet og dødt, og bør nå fjernes. Siden dette er en sterk syre, så ikke spray på noe annet en ugresset du vil fjerne.

Eddik - effektiv, miljøvennlig og billig rengjøring | Den gode matreisen

TIPS #3: AVISPAPIR PÅ BAKKEN

På samme måte som bark fungerer mot ugress, fungerer avisa. Dekk bakken rundt plantene med avispapir slik at det ikke kommer sollys til – da vil du ha mye mindre ugress voksende her.

Planter i bestemors hage: Ugress

TIPS #4: KOKENDE VANN

En svært naturlig måte å kvitte seg med ugresset på, er å helle kokende vann over det. Det skal en god mengde vann til, men da er du sikker på at det gjøres naturlig uten midler som kan ha negativ effekt på plantene.

TIPS #5: BUNNDEKKENDE PLANTER

Istedenfor bark og avis, kan man benytte bunndekkende planter som fiol, markjordbær eller gravmyrt for å gi lite sollys, og dermed drepe, ugresset. De bunndekkende plantene vil ofte gi en penere overgang mellom planter og gress, i motsetning til for eksempel avispapir. En siste ting å huske på er at du må fjerne alt ugress før du planter disse bunndekkende plantene!

Skiforeningen - Bildearkivet: Markjordbær i tre faser av livet