Skip to main content
Hage & HjemTips&idéer

Utekjøkkenet – hagens midtpunkt

Det er ingen hemmelighet at mat smaker bedre utendørs enn innendørs! Med et utekjøkken får du den samme følelsen, men maten blir tilberedt på en trygg og ordentlig måte.

Når du skal bygge et utekjøkken er det flere muligheter: du kan bygge det fra bunn selv, kjøpe et “trallekjøkken”, eller få noen profesjonelle til å gjøre det. Dette varierer selvsagt etter hvor avansert kjøkkenet skal være, men du kan klare mer selv enn du tror!

Bygg det selv

Å bygge et utekjøkken selv, kan være gjort på en helg.

GjørDetSelv.no viser hvordan man kan benytte gamle skittentøyskurven eller restefliser for å lage et utekjøkken av hyggelig størrelse: ta en titt da vel!

GjørDetSelv.no viser hvordan man kan gjenbruke materialer til å bygge et utekjøkken!

Hos Maxbo kan man også få detaljert guide til hvordan å gå frem når man bygger eget utekjøkken. Guiden finner du her, og skrives steg for steg – slik at alle kan få det til!

Maxbo sin guide gir deg dette kjøkkenet! Bildet er hentet fra Maxbo.no.

Kjøpe kjøkkentralle

Dersom det å bygge et utekjøkken selv, er i overkant ambisiøst for deg, finnes det mange enkle kjøkkentraller i butikkene. Det fine med disse er at mange av de enkelt kan flyttes etter kveldssol, sesong og vær.

Blant annet har IKEA dette fine “minikjøkkenet” som kan stå både ute og inne. Dette får du til en relativt rimelig penge, men det er dessverre ikke like lett å flytte rundt på.

Bilder lånt fra IKEA.no

Hagegiganten Bauhaus har også ulike kjøkkentraller. Spesielt kul og praktisk synes vi denne er – med hjul!

Bilde lånt fra Bauhaus.no

Profesjonelt utekjøkken

Dersom drømmen er et storslått og permanent utekjøkken som også er ildsikkert er det fornuftig å tilkalle en profesjonell. Eksempler på hva man kan få til er da mange…

Fra Talgø, sett i eventyrlig oppusning
Fra Talgø

Så plukk deg noen grønnsaker fra hagen, skyll de i vasken og stek de på utegrillen. Gjerne krydre med urter fra blomsterbedet også – mer luksus enn dette, er vanskelig å oppdrive!