Skip to main content

Skal en tro ekspertene er det både farger og trender som er spesielt gjeldende spring/summer 2021. I dette innlegget har vi samlet noen av trendene og koblet de med peis- og ved-verden.

OPTIMISME

Et optimistisk syn som følge av at vi går mot lysere tider, men også at pandemien begynner å roe seg er noe av det ekspertene mener vil prege våren 2021. Denne optimismen kan gjerne bli uttrykt med farger som “popper”! En løsning for å følge denne trenden kan være å male peisen i en “poppende” farge. Nedenfor er det to eksempler på det!

Er det ikke fint med flotte farger?

GODE, GAMLE TIDER

Nå som verden har blitt et sted med avansert teknologi predikeres det at man trekker tilbake til gammel stil – kall det litt som “hjemme hos bestemor”. Med en romantisk tolkning av livet på landsbygda og enklere tider, ser vi bruk av mye farger, mønstre og detaljer som tilhører en mer “gammeldags” stil. Dette er gjerne i kombinasjon med moderne deler som sidebord, stor fotskammel og runde speil som oppdaterer den. Å få peisen til å blomstre kan enkelt gjøres ved å endre tapeten bak. Dersom dette ikke lar seg gjøre, kan den iallfall pyntes med blomster.

TILBAKE TIL NATUREN

På samme grunnlag som forrige stikkord er det grunn til å tro at tilbake til naturen også vil være noe som preger våren. Med dette vil vi se jordtoner og ulike hvit- og grå-nyanser. Mange har en hvit peis, og denne kan enkelt styles med beige strå eller tørre blomster. En grå peis i betong er helt “in” i denne trenden!

Her ser vi at peisen ikke er i jordtone, men når alt rundt er det sitter vi allikevel igjen med et inntrykk om en lun stemning jordtonene bidrar til.

Her er det pyntet med dekor i “riktige” farger.

MILJØVENNLIG

En trend som har vart de siste årene, og som kommer til å være enda sterkere våren 2021 er miljøvennlige valg. Her kan man velge ved som er anbefalt av astma forbundet, ved som er tørket på resirkulert varme, eller en miljøeffektiv peis. Her er noen eksempler på modeller som brenner grønnere.

Brunner BSO 02
Brunner BSO 01

Med kakkelovn fra Brünner sørger du for at varmen forblir i rommet mange timer etter flammen har slukket. Klebersteinen holder på varmen -noe som er svært energieffektivt! I tillegg er disse peisene i jordtoner, akkurat som vårens trend!

Rais Viva L 140