Skip to main content
Hage & HjemInspirasjonUncategorized

Ved i hus – både praktisk og koselig!

Ved i huset er både praktisk og hyggelig! Det kan til og med være en fin del av interiøret.

Her er noen gode grunner til hvorfor du burde ha ved i husstanden din:

Bilde hentet fra https://www.nordpeis.com/

Ustabile strømpriser
Med strømpriser som går opp og ned fra tid til annen kan det være vanskelig å vite hva kostnadene for oppvarming omtrent vil være. Det siste året har strømprisene vært høye, og som følge av dette har det blitt ekstrem etterspørsel av ved! Med ved som oppvarmingskilde vil man ha et mer forutsigbart bilde av vinterens oppvarmingskostnader – og det er sjeldent dumt!

Bilde hentet fra https://www.sikkerhverdag.no/

Beredskap

Direktoratet for Sikkerhet og Beredskap setter et stort fokus på hvilke beredskapsressurser man bør ha i eget hus. Et av punktene på lista er ved-, gass eller parafinovn til oppvarming. Et annet punkt er ved og fyrstikker. Det vil ikke kun være fornuftig med ved i nødsituasjoner. Dersom du skulle være uheldig, og strømmen skulle gå i vinter – vil ved være én av kildene til varme uten strøm.

Bilde hentet fra https://www.hyta.eu/

Hygge

Hva er vel hyggeligere enn å krype opp i sofaen eller en god stol på vinteren, ved siden av en god og varm peis? Gjerne med en kopp kaffe, en god bok, eller i godt selskap. Varmen fra ovnen får en helt unik følelse, som ikke kan sammenlignes med annen oppvarming!

Bilde hentet fra https://www.varmefag.no

Interiør

Ved gir både varme og hygge, men kan det også sette et pent preg på interiøret! Sjekk ut flere interiørideer her: https://www.vedpadora.no/minimalistisk-vedinterior/