Skip to main content
Inspirasjon

Vedstabel på utekjøkkenet

Kanskje du har et utekjøkken som du benytter til herlig matlaging på lange sommerdager? På utekjøkkenet er det også populært å ha store ildsteder til blant annet steking av pizza, og ikke minst kos. Her håper vi du kan få inspirasjon til hvordan å stable veden på utekjøkkenet, enten du har ett, eller er i tenkeboksen!

Et skikkelig fint utekjøkken med både pizzaovn og grill – wow! Vi liker godt hvordan vedstabelen er stablet i et mønster som bryter mot tre-spilene. I tillegg er det full match med både “BBQ” skilt og hyller.

Foto: Eventyrlig oppussing

Dette utekjøkkenet ble bygd hos et fransk landhus under en episode av Eventyrlig Oppussing. Å rett og slett stable med litt ved, ikke for funksjonen, men kun for kosen sin del kan også være en løsning. Dette “jorder” kjøkkenet og skaper en mykere tilnærming.

Swipe bortover! En skikkelig fin peis krever en skikkelig fin vedstabel. Å lure inn vedstabelen under benken kan være en fin måte å tette hulrom som ellers hadde gitt kjøkkenet mindre personlighet.

Det samme ser vi her – oppfylling av tomrom for økt varme og personlighet. Blågrå og trebrunt er to farger som spiller fint sammen – kaldt mot varmt. Å benytte disse fargene i lag gjør at rommet verken blir for mye av den ene eller den andre tonen – perfekt.

Foto: Stoneart
Foto: Stoneart

Hvor stilig er ikke dette ildstedet? Ved å ha veden godt plassert under sørger du for at den får tak over hodet, samtidig som at den er enkelt tilgjengelig. Kanskje er det mindre fukt der også, i og med at det varme ildstedet muligens bidrar til å tørker noe.

Foto: Varmefag

En helt “tilfeldig” plassering av veden kan også være vakkert. Se for deg hvor mye kaldere bildet hadde sett ut uten vedstabelen i hjørnet på ildstedet.