Skip to main content
Inspirasjon

Vedstabling utendørs

Å stable veden utendørs er praktisk med tanke på plass- og tørke-hensyn. I dette innlegget vil det være inspirasjon for ulike måter stablingen kan gjøres.

Inntil en vegg i le er en klassisk løsning. Ikke bare er veden under tak, og i le for vær og vind – rent estetisk lager dette også en mer avslappet vegg. Isteden for en svart, rett vegg, får vi nå en myk løsning med fargespill og nivåforskjeller.

Foto: Wesselshoek

En annen versjon av denne løsningen.

Foto: Dewemelaer

En annen løsning er å utnytte hulrom i veggen. Her er det viktig å sørge for luftlommer mellom veden slik at den får tørke.

Foto: Vtwonen

For å oppbevare veden utendørs kan en også benytte et tilpasset stativ. Dette gir en tydelig definert stabel, samt at den sikrer fra rasing.

vidaXL Vedstativ svart 100x25x100 cm stål
Foto: VidaXL

Blant annet gir dette vedstativet god plass til ved, samt at det er ganske anonymt.

Foto: SeljordVarme
Foto: SeljordVarme

En annen litt annerledes og morsom versjon er denne, “Heta Trapez”. Stativet gir et morsomt utrykk til uteplassen, og bryter med det normale. I tillegg er rustfargen i fin harmoni med veden.

Foto: SeljordVarme
Foto: SeljordVarme

“Heta Hexagon” er også er artig løsning. I tillegg til å fungere som et stativ for vedstabler, vil det også fungere eksepsjonelt som en benk til kaffekoppen eller for å sitte på. Igjen er rustfargen og vedfargen i fin harmoni.