Skip to main content
InspirasjonTips&idéerVed På Døra

Optimal vedlagring for kalde vinterdager

Når det gjelder oppbevaring av ved, spiller riktig lagring en avgjørende rolle for å få mest mulig varme ut av hver vedkubbe. Her er noen gode tips for oppbevaring:

Fuktighetsinnhold og vedens absorberende natur

For å få mest mulig varme fra veden, bør fuktighetsinnholdet helst være under 20%. Ved er hygroskopisk, noe som betyr at det absorberer fuktighet fra luften. Dette kan øke vekten på veden med 10-20 prosent. Spesielt om høsten, når luftfuktigheten øker, er riktig lagring essensielt for å forhindre fuktinntak i veden.

Veden vi leverer har maks 17% fuktighet og veier ca.15 kg per sekk!

https://www.vedpadora.no/kjop-ved: Optimal vedlagring for kalde vinterdager

Unngå sløsing med energi

Lagring av ved utendørs under tak kan føre til utsatthet for snø og regn, som gjør veden fuktig og rå. Våt ved brenner dårlig og gir mindre varme da energien brukes til å fordampe vannet i stedet for å generere varme. Riktig lagring er nøkkelen til økonomisk og effektiv bruk av ved til oppvarming.

Innendørs vs. utendørs lagring

Ideelt sett bør veden lagres innendørs, som garanterer at den forblir tørr. Hvis utendørs lagring er nødvendig, bør lagringsstedet være tett for å hindre fuktighet fra å trenge inn. Spesielt med dagens høye strømpriser og økt etterspørsel etter ved, er det viktig å ta godt vare på vedbeholdningen for å få maksimal varme og brukervennlighet.